Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Képernyővédő fólia

 

A képernyővédő fólia elengedhetetlen tartozéka a PDA-nknak, legyen matt, vagy kristálytiszta, lényege hogy megvédi az LCD képernyőn elhelyezkedő érzékelőhálót. Ez a háló egy nagyon vékony, átlátszó, rácsos szerkezetű fólia mely az LCD kijelzővel együtt alkotja a Touch Screen-t. 

A kijelzővédő fólia használata erősen ajánlott minden PDA felhasználó számára, ugyanis egy sérült érzékelőháló 20 ezer forintba is belekerülhet, nem beszélve arról, hogy a védőfóla alapjában véve is védi a mechanikai hatásoktól a Touch Screen-t. (Ára kb 2500 Ft.)

Érdemes elolvasni az alábbi, a fólia felhelyezéséről szóló cikket: Kattints ide!

Megjegyzés: Ha a "gyorsboltban" vásárolod a fóliát, ott ingyen és bérmentve fel is illesztik a gépedre hibátlanul.

 

Szilikon tok

a PDA védelmére. (Idehaza nem találtam helyet ahol kapni, viszont külföldről megrendelve pár nap alatt ideér, és kb 3000 Ft)  shop.brando.com

 

MicroSD / MicroSDHC 

Mi is az a MicroSD?

A MicroSD egy adathordozó kártya (memóriakártya, flash card). A kártya nem tartozéka gyárilag a HTC Cruise-nak, külön kell megvásárolnunk. Mindenképpen érdemes viszont beruházni egyre, ami legalább 1 GB-os, de inkább 2 GB méretű. Tapasztalatok azt mutatják, hogy aki szeret elmerülni a PDA-k és szoftverek rejtelmeiben, netalántán filmet is néz a PDA-ján annak a 2 GB is kevésnek bizonyul.

MicroSDHC: Nagy kapacitású (2 Gb fölötti), nagy sebességű MicroSD méretű kártya.

Tulajdonságai:

  1. Támogatják a FAT 32 filerendszert, nagyobb tárhelyet és optimalizált írási sebességet biztosítanak.
  2. Besorolásuk a garantált minimális adatátviteli sebességükön alapul, nem pedig az elérhető maximálison. Ennek megfelelően Class 2, Class 4 és Class 6-ost különbözet meg.
  3. Class 2: minimum 2 MB/sec folyamatos adatátvitel
  4. Class 4: minimum 4 MB/sec folyamatos adatátvitel
  5. Class 6: minimum 6 MB/sec folyamatos adatátvitel

 

A leírásokért köszönte Kaiser-nek!